Clone of PAKT urban farmers are expanding

vremdveld

The PAKT farmers' cooperative wants to inspire and connect as many people as possible with what is on their plate. On the roofs and around the warehouses, everything revolves around local, high-quality and healthy food. Since 2017, our urban farmers have been sharing their knowledge on the rooftop farm of PAKT and supplying freshly harvested vegetables - which they grow in their fields outside the city - to Antwerp chefs and caterers.

vegetables, honey and eggs on wednesdays

In 2019, Wim and Joost van Oogstappel expanded the offer with organic vegetable baskets , which can be collected every week in the courtyard of PAKT. This turned out to be a great success, because after the first season they were already fully booked. In 2020, beekeeper Joris and Kathy of Forestree Farm joined the weekly farm stall with PAKT honey of the rooftop farm and fresh eggs. Possibly there will be flowers as well this year.

Read more

more diversity for  antwerp chefs and caterers

Even though last year was hard for chefs and their suppliers, our urban farmers have continued to supply their loyal customers for their take-away menus. Because of corona - in close consultation with our customers - we canceled the organic retail products, and our farmers decided to only offer their fresh products straight from their fields.

Stien and Koen have been growing organic vegetables at Groenlof in Ghent for four years now. Now that they have moved to Lier, they are happy to join our farmers' cooperative. So from mid-April we can offer with a wider range of vegetables straight from the field.

Online shop FOR professionals

Antwerp chefs and caterers can order through our webshop. Orders are freshly harvested and delivered on Tuesdays and Fridays. Receive a weekly update in your mailbox of our range of quality, fresh vegetables. The season starts mid-April. 

Weekly update

 

Op en rond de daken van PAKT draait alles rond lokaal, kwalitatief en gezond eten. Al sinds 2017 delen onze stadsboeren hun kennis op de dakboerderij van PAKT en leveren ze dagvers geoogste groenten - die ze op hun velden buiten de stad telen - aan Antwerpse koks en cateraars.

elke woendsag FRUIT, groenten, honing en eitjes

In 2019 breidden Wim en Joost van Oogstappel dit aanbod uit met biologische groentepakketten voor particulieren, elke week af te halen op het binnenplein van PAKT. Dit bleek een groot succes, want na het eerste seizoen waren ze al helemaal volzet. Intussen voegden imker Joris en Kathy van Forestree zich bij de wekelijkse boerenkraam met PAKT honing, eitjes, vlees en veldboeketjes. Maar ook aardbeien en ander kleinfruit van Vremdveld zijn er sinds kort te verkrijgen. Kortom, elke woensdagnamiddag is het gezellig vertoeven aan de boerenkraam op ons binnenplein.

Meer info

diverser aanbod voor antwerpse koks en cateraars 

Ook al was het afgelopen jaar allesbehalve evident voor de horeca en hun leveranciers, toch zijn onze stadsboeren steeds blijven leveren aan hun trouwe klanten voor hun take-away menu's. Er werd in nauw overleg met de klanten nog meer de focus gelegd op kwaliteit en een voldoende divers aanbod van het veld. We zijn dan ook érg blij met onze nieuwste boerenleden...  Bart en Tinne telen hun producten met respect voor bodem, natuur en mens. Ze sluiten zich dan ook graag aan bij de boerencoöperatie van PAKT met hun kleinfruit en eetbare bloemen. Voortaan kunnen we dus 'uitpakken' met een nog uitgebreider aanbod recht van het veld.

Online shop voor professionals

Chefs kunnen eenvoudig bestellen via de webshop. Bestellingen wordt dagvers geoogst en dinsdag en vrijdag in de keuken geleverd door de stadsboeren van PAKT. Ontvang een wekelijke update in je mailbox van ons aanbod kwalitatieve, kraakverse groenten. Het seizoen loopt van half april tot eind december. Aanbod exclusief voor Antwerpse koks en cateraars.

Ontvang de wekelijkse update