Event op 't dak

dakhuisjes

Een inspiratiedag met kakelende kippen, moederkesdag met het tikken van de specht of een intieme trouw met het zoemen van de bijtjes op de achtergrond? Daarvoor hoef je voortaan niet meer naar de boerenbuiten.

Maar ook een gezellige kaartavond, een productpresentatie, een creatieve brainstorm met het buurtcomité, een cultureel optreden, een degustatie, een bedrijfsverwennerij, een vergadering, een film of fotoshoot, … Het kan allemaal in de dakhuisjes, het bezoekerscentrum van de grootste dakboerderij van Vlaanderen, gelegen op de daken van de gerenoveerde pakhuizen van de PAKT-site.

Tegelijkertijd een bruisende creatieve plek én een groene oase in hartje Antwerpen. Een verborgen parel waar elke activiteit een unieke belevenis wordt.

 

Hoe werk het?

Veelgestelde vragen

Aantal personen

Activiteiten met maximum 24 personen. 

 

Voorzieningen

Er zijn twee identieke dakhuisjes. In het weekend worden beide huisjes als één geheel verhuurd. In de week is één huisje met aanpalend terras beschikbaar.

Elk dakhuisje beschikt over een keuken (servies voor 12 pers., kookvuur, vaatafwas, spoelbak, hete lucht oven, koffiezet, waterkoker), een dubbel bed, badkamer en toilet. Tv-scherm is aanwezig. Elk huisje beschikt over een tafel en 12 stoelen. 

Er is een groot overdekt terras aan de huisjes. Het terras is voorzien van 3 lange tafels met zitbanken.

Reserveren

Reserveren doe je tenminste één week op voorhand via het formulier onderaan deze pagina.

 • Weekendtarief van vrijdag 15.00 u tot maandag 12.00 u, voor twee huisjes met terras:
  vanaf 400 euro
 • ​​​​​Weektarief van maandag 13.00 u tot vrijdag 14.00 u, voor één huisje met terras:
  vanaf 250 euro

Tarief kan variëren voor particulieren, type bedrijf, type event, specifieke wensen, etc. Annulatie voorwaarden vind je in de offerte en zijn afhankelijk van het type event.

Eten en drinken

We hebben eigen catering met kruiden van 't dak en lokale biogroenten van de PAKT boeren. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Beneden op de PAKT-site zijn er verschillende cateringopties: boterhammen van Racine, zuurdesem pizza’s van Standard, eigenzinnige sharing menu's van Kasserol en speciale biertjes en lokale hapjes van Speciale Belge Taproom.

Je kan zelf koken in de huisjes.

Aankomst en vertrek

Er is een zone voor laden en lossen die kort kan gebruikt worden. Parkeren op de PAKT-site is enkel mogelijk voor maximaal 2 uur op de bezoekersplaatsen. Als je de parking wil oprijden van de site, gelieve dit in je aanvraag te vermelden.

Je kan ook parkeren in de buurt. Het beste kom je met de fiets, vélo, te voet of met het openbaar vervoer. Er is een treinstation en tram op wandelafstand. Zo help je mee aan een leefbare stad. 

Indien gewenst kan je na jouw event ook blijven overnachten. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Afspraken

 • We laten enkel events toe die in de lijn liggen van de spirit van onze dakboerderij; namelijk ecologisch, klimaatbewust, sociaal verbindend, cultureel, .... Dus voor de presentatie van een nieuw automatisch geweer, voor een shoot voor de nieuwste hummerjeep of voor een swingerfeestje zijn er geschiktere locaties.
   
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor opkuis en afwas. Je laat alles netjes achter. Tegen betaling kunnen we wel voor de opkuis zorgen. Zet dit bij in je aanvraag.
   
 • Zet in je aanvraag alvast een ruwe planning en het aantal personen dat je in gedachten hebt.
   
 • Indien gewenst kunnen we voor permanentie zorgen en/of voor de opbouw zorgen. Vermeld dit zeker bij je aanvraag.
   
 • Muziek spelen kan op kamervolume tot 22.00 u, daarna houden we het graag stil voor de buren. 

 • We vragen ook om op het dak van de dakhuisjes te blijven. De andere daken zijn voorbehouden voor de leden van de dakboerderij. Mogelijk komt er een dakboer rond de dakhuisjes wat snoeien, plukken of wieden. 
   
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de geldende coronamaatregelen
   
 • Het is verboden te roken in de huisjes of op het dak. Roken is enkel toegestaan op de voorziene plaats aan de trappen.
   
 • Open vuur,bbq en vuurwerk zijn absoluut en overal verboden
   
 • Geen drugs
   
 • Plukken van groenten en kruiden is niet toegelaten, in de toekomst komen er een aantal kweekbakken met kruiden voorbehouden voor de huisjes
   
 • De uitbater van de dakhuisjes is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. De huurder van de huisjes beschikt zelf over de nodige verzekeringen die alle lichamelijke of materiële schadegevallen dekken. Wij mogen een attest opvragen indien nodig.

Vraag jouw EVENT AAN

PAKT

…dat je wil reserveren?

Naam