Food.Film.Fest: 2040

foodfilmfest

 

Naar aanleiding van Food.Film.Fest. organiseert de Volle Grond, uitbater van de dakboerderij van PAKT, vijf boeiende filmvertoningen.

 


Food.Film.Fest

Ons huidig voedselsysteem heeft een steeds grotere impact op mens, dier en milieu en kampt met steeds grotere uitdagingen. Durven we die uitdagingen aan te gaan? Hoe dan wel? Welke alternatieven zijn er en hoe maken we ons systeem zowel sociaal, economisch als ecologisch? Naar aanleiding van Food.Film.Fest. (F.F.F.) organiseert de Volle Grond, uitbater van de dakboerderij van PAKT, vijf boeiende filmvertoningen die deze uitdagingen en alternatieven van agro-ecologie onder de aandacht te brengen. 

2040

Gemotiveerd door zijn zorgen over de planeet die zijn 4-jarige dochter zou erven, begon bekroond regisseur Damon Gameau aan een reis rond de wereld op zoek naar experten en changemakers op het gebied van economie, energie, mobiliteit, landbouw en onderwijs. Steunend op hun expertise, ging hij op zoek naar de beste oplossingen die nu beschikbaar zijn en de gezondheid van onze planeet en de samenlevingen die er afhankelijk van zijn, kunnen verbeteren. Van mariene permacultuur en regeneratieve landbouw tot gedecentraliseerde hernieuwbare energie, ontdekte hij dat mensen over de hele wereld het heft in eigen handen nemen. 
Deze reis is het centrale uitgangspunt voor de documentaire ‘2040’, een verhaal van hoop dat zich toelegt op de haalbare bestaande innovaties die de opwarming van de aarde kunnen omkeren en de gezondheid van onze planeet ten goede komen. Het is een positieve visie van wat het ‘zou kunnen zijn’, in plaats van de dystopische toekomst die ons zo vaak wordt voorgehouden. 
2040 is meer dan een film, het is een beweging. Na het zien van de film kan je verder bijleren over, bijdragen aan, pleiten voor en/of investeren in regeneratieve oplossingen die het welzijn van mens, dier en planteet verbeteren. Meer info op www.whatsyour2040.com

 

Bekijk de trailer

Schrijf je in

PRAKTISCH

  • Vrijdag 9 december
  • Adres: Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen
  • Onthaal aan het houten podium op het binnenplein van PAKT om 19h30. Kom op tijd; tijdens de film blijft de toegang naar de dakboerderij gesloten.
  • Start film in de dakserre om 20h00.
  • Maximum 24 deelnemers.
  • Vrije bijdrage


Het Food.Fim.Fest is een initiatief van Voedsel Anders Vlaanderen. Deze organisatie ijvert, samen met haar 25 lidorganisaties, voor agro- ecologie als krachtig alternatief voor een voedselsysteem dat voorbijgaat aan de noden van mens en natuur. Ze doet dit samen met vele burgers, bedrijven en lokale groepen en maakt deel uit van een internationale beweging. Agro-ecologie zet in op een ecologisch verantwoorde voedselproductie en duurzaamheid in alle aspecten van de voedselketen. Het verbindt landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer. Voedsel Anders informeert, inspireert, verbindt, vormt visie, ontwikkelt, onderzoekt, adviseert, zet aan tot actie, en vooral: maakt agro-ecologie mee mogelijk.