
Naar aanleiding van Food.Film.Fest. organiseert de Volle Grond, uitbater van de dakboerderij van PAKT, vijf boeiende filmvertoningen.
Food.Film.Fest
Ons huidig voedselsysteem heeft een steeds grotere impact op mens, dier en milieu en kampt met steeds grotere uitdagingen. Durven we die uitdagingen aan te gaan? Hoe dan wel? Welke alternatieven zijn er en hoe maken we ons systeem zowel sociaal, economisch als ecologisch? Naar aanleiding van Food.Film.Fest. (F.F.F.) organiseert de Volle Grond, uitbater van de dakboerderij van PAKT, vijf boeiende filmvertoningen die deze uitdagingen en alternatieven van agro-ecologie onder de aandacht te brengen.
The GREAT GREEN WALL - VOLZET
Met een bus reist de Malinese zangeres Inna Modja langs de Grote Groene Muur, het visionaire project om de oprukkende Sahara een halt toe te roepen door bomen te planten over de hele breedte van het Afrikaanse continent. Inna neemt de kijker mee van Senegal tot Ethiopië. Aan de hand van talloze ontmoetingen vertelt ze het verhaal van voedselschaarste, conflict en migratie, maar evenzeer dat van veerkracht, mogelijkheden en hoop.
Deze filmvoorstelling is volzet. Je kan wel nog inschrijven voor andere data en/of op andere locaties in Antwerpen.
PRAKTISCH
- Vrijdag 25 november
- Adres: Regine Beerplein 1, 2018 Antwerpen
- Onthaal aan het houten podium op het binnenplein van PAKT om 19h30. Kom op tijd; tijdens de film blijft de toegang naar de dakboerderij gesloten.
- Start film in de dakserre om 20h00.
- Maximum 24 deelnemers.
- Vrije bijdrage
Het Food.Fim.Fest is een initiatief van Voedsel Anders Vlaanderen. Deze organisatie ijvert, samen met haar 25 lidorganisaties, voor agro- ecologie als krachtig alternatief voor een voedselsysteem dat voorbijgaat aan de noden van mens en natuur. Ze doet dit samen met vele burgers, bedrijven en lokale groepen en maakt deel uit van een internationale beweging. Agro-ecologie zet in op een ecologisch verantwoorde voedselproductie en duurzaamheid in alle aspecten van de voedselketen. Het verbindt landbouw, natuur, eerlijke handelsrelaties en respect voor de boer. Voedsel Anders informeert, inspireert, verbindt, vormt visie, ontwikkelt, onderzoekt, adviseert, zet aan tot actie, en vooral: maakt agro-ecologie mee mogelijk.