HOE WE WERKEN
INSPIRATIE
Ben je op zoek naar creatieve, groene en circulaire toepassingen voor jouw tuin, dak of plein? We delen onze ervaring, kennis rond low-tech stadslandbouw, ontwerp of beplanting, businessmodel ideeën, tips en tricks over community en educatie, ... Laat je inspireren tijdens een (online) training, dakbezoek of workshop.
MASTERPLAN
Bij groene stadsontwikkeling is het belangrijk om van bij het begin de eindgebruikers van jouw dak, tuin, park of plein voor ogen te hebben. Willen inwoners er ontspannen of tuinieren? Zijn er horeca of scholen? Wij brengen betrokkenen in kaart, onderzoeken de drempels en kansen en verfijnen het concept om tot een gedragen plan te komen.
ONTWERP
We gieten jouw groene stadsoase in een finaal ontwerp dat alle technische details omvat betreffende irrigatie, drainage, waterretentie, nivellering, substraat, beplantingsplan, constructiedetails, teeltrotatie, opstart, beheer en lastenboek. Met dit ontwerp kan je zo aan de slag.
AANLEG & OPSTART
Om van het ontwerp tot de effectieve realisatie van jouw project te komen, is een doordachte aanpak nodig tot in de laatste fases. Wij begeleiden jou, de aannemer(s) en de toekomstige eindgebruiker(s) of uitbater(s) tot de eindmeet.
Referenties
Ons team
wat is VOEDINGSBODEM VOOR STADSGROEI?
BOERENVERSTAND
Door de expertise van een landbouwer, een community expert en een landschapsarchitect te combineren; en door te investeren in experiment, gecombineerd met gezond boerenverstand, komen we tot een haalbaar model met low-cost oplossingen.
COMMUNITY
Om gezonde en lokale voeding te verzekeren op lange termijn binnen en buiten de stad moeten we allerlei verschillende doelgroepen bereiken. Dat doen we door te bouwen aan een lokale community, in te zetten op beleving, sensibilisering, kennisdeling en experiment.
KLIMAATROBUUST
Circulaire oplossingen voor wateropvang, verwerking van restafval tot compost, recuperatie van meststoffen, robuuste gewassen in slimme polyculturen, maken bestendig voor klimaatopwarming; halen CO2 uit de lucht, matigen hitte en vergroten de biodiversiteit.
PRODUCTIE
Op een relatief kleine oppervlakte kunnen we op een efficiënte en ecologische manier gezond voedsel produceren. Het warme stadsklimaat zorgt voor een snelle teeltrotatie waardoor we per vierkante meter een hoge productie realiseren.