NIEUWS

PAKT gaat de feestdagen in en viert dat graag met jou erbij. Kom mee proeven van de PAKT-vibe, een dynamisch, creatief en duurzaam antwoord op de noden van de bruisende, moderne, urban samenleving. Volks en toch stedelijk, een dorp in de stad, met het platteland op een dak.

Naar aanleiding van Food.Film.Fest. organiseert de Volle Grond, uitbater van de dakboerderij van PAKT, vijf boeiende filmvertoningen.

We zomeren wat na hier op het pakt. De laatste tomaten, aubergines en courgetten, de bijen zoeken het laatste stuifmeel voor hun voorraden, en de eerste herfstregens vallen. Wil je graag nog voor het einde van de zomer een rondleiding op de dakboerderij? Was je nog nooit boven? Dan is dit je kans! Laat je inspireren door wat er groeit en bloeit op de grootste dakboerderij van 't stad, een uniek stadslandbouwproject in België.

Dit kunstenfestival op 17 en 18 september 2022 is een must voor de liefhebbers van kunst, stadslandbouw, natuur en architectuur.


Op de daken van de PAKT site in het Groen Kwartier in Antwerpen is de grootste dakboerderij van Vlaanderen gevestigd.

Het vogelnest komt vrij. PAKT dat je iets uit te broeden hebt?

Na een korte, succesvolle preview tijdens het PAKT-feest opende Camionette, de nieuwe aanwinst op het PAKT, haar deuren. Vanaf nu dus kunnen wij genieten van de vegan kaart, heel verfijnd gebracht, in een prachtig kader.

De hele zomer lang zijn er opnieuw rondleidingen op de dakboerderij. Was je nog nooit boven? Dan is dit je kans! Laat je inspireren door wat er groeit en bloeit op de grootste dakboerderij van 't stad, een uniek stadslandbouwproject in België.

Boven het vogelnest op de PAKT-site opent in april een stadstuinwinkel.

 

Spéciale Belge Taproom opent eigen microbrouwerij op de PAKT-site en zet met #Tourist voluit in op eigen lokale kwaliteit.

Het ontwerpteam van PAKT is op zoek naar een ambitieuze ondernemer voor Portierswoning met daktuin in hartje Mechelen.

Stad Antwerpen en district Wilrijk vonden een nieuwe uitbater voor de kinderboerderij in Wilrijk. De boerencoöperatie van PAKT zal vzw De Koempanie bij de opstart begeleiden op het gebied van ecologie en stadslandbouw.

Een lokaal aanbod groenten, fruit, zuivel, vlees en nog veel meer dat speciaal afgestemd is op de noden van de Antwerpse horeca? 

PAKT heeft samen met OMGEVING B-GT, Bollinger Grohmann, Yellow Window de ontwerpwedstrijd gewonnen voor de vergroening van het administratief centrum ‘den Bell’ in Antwerpen.

Bart en Tinne telen met passie en knowhow biologisch fruit, groenten en bloemen in Vremde. Voortaan zorgen ze samen met Wim, Joost (Oogstappel), Stijn (Nooit Geweten Dat je Dit Kon Eten), Joris (Imkerij De Groene Weg), Koen en Stien (Groenlof) en Kathy (Forestree) voor een uitgebreid lokaal aanbod op PAKT.
De hele zomer lang zijn er opnieuw rondleidingen op de dakboerderij.
Een intieme lunch, diner of receptie, een workshop, teambuilding of zelfs ontwaken met kakelende kippen, het tikken van de specht of zoemende bijtjes op de achtergrond Daarvoor hoef je voortaan niet meer naar de boerenbuiten.
In de gloednieuwe dakserre kan je het hele jaar door vergaderen met je team of klanten ontvangen.
Bioboeren Koen en Stien verhuisden met Groenlof van Gent naar Lier. Vanaf half april zorgen ze samen met Wim, Joost (Oogstappel), Stijn (Nooit Geweten Dat je Dit Kon Eten), Joris (Imkerij De Groene Weg) en Kathy (Forestree) voor een uitgebreid lokaal aanbod op PAKT.
De stad Antwerpen wil zoveel mogelijk percelen op haar grondgebied klaar maken voor de gevolgen van de klimaatverandering.
De PAKT collega’s steken deze eindejaarsperiode de schouders onder een gemeenschappelijk initiatief: de PAKT giftbox. Een verzamelbox met al het lekkers dat PAKT te bieden heeft. Lokale en kwaliteitsvolle producten. 
Ontdek de talrijke voordelen van het kweken van hooibalen voor jouw stadstuin in deze PAKT webinar op 5 december.
In het Europese onderzoeksproject GROOF inspireert PAKT enkele dakpionier in Frankrijk, België en Luxemburg.
Op 18, 19 en 20 september 2020 organiseert de stad Antwerpen de tweede editie van het dakenfestival DAKkan.
Op zondag 13 september kan je – gewapend met een creatieve kaart – op ontdekkingstocht in Berchem.
Op 19 en 20 september vieren we feest.
Nog nooit is er zo hard uitgekeken naar de zomer… en de terrasjes. Op 8 juni is het eindelijk zo ver.
Dat blijkt uit een lijst van de honderd snelst groeiende beroepen.

Pakt dat je op de hoogte wil blijven?

Je kan op elk moment afmelden van de nieuwsbrief door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, raadpleeg onze website. Wij gebruiken Mailchimp als marketing platform. Je gegevens worden verzonden naar Mailchimp. Lees hier meer over de privacyregels bij Mailchimp.