PAKT feest

pakt feest

Sinds vijf jaar verenigen zich creatieve ondernemers en innovatieve stadsboeren in (op en rond) de gerenoveerde pakhuizen van PAKT, naast het Groen Kwartier. Pakt dat je mee wil vieren?


Ontdek wat er groeit en bloeit op en rond de pakhuizen en doe je te goed aan allerlei lekkers op de gezellige terrasjes van Caffènation, Racine, Standard, Kasserol en Speciale Belge Taproom.

Zaterdag 18 en zondag 19 september doorlopend welkom vanaf 10 uur op ons groene binnenplein bij de boerenkraam, bij onze speeltuin of de volksspelletjes (met leuke prijzen!), aan de ijsjeskraam van Racine of voor heerlijke cocktails bij The Drunken Horse truck. Zaterdagnamiddag verwachten we jouw dansbenen bij de groovy plaatjes van Walnut Club. 

En verder zijn er nog tal van leuke activiteiten en workshops. Plaatsen zijn beperkt, inschrijven is de boodschap.

Koffiebranderij tour en tasting 

Elke zichzelf respecterende koffieliefhebber kent Caffènation, dé pionier van het Vlaamse koffielandschap. Maar wist je dat ze in hun hoofdkwartier op PAKT ook hun eigen koffie branden? De koffie leveren ze aan koffiebars in het hele land en daarbuiten. Bezoek de branderij en proef hun heerlijke brouwsels tijdens het PAKT feest.

14h - 15h - 16h - 17h

NOG ENKELE TICKETS VERKRIJGBAAR AAN HET ONTHAAL.

Thee class en vegan pastry - VOLZET

Dakboerin Nina neemt je mee in een nieuwe wereld … eentje van verfijnde smaken waar de theeblaadjes dansen in het water en waar je thee leert zien, ruiken en proeven. Met heerlijke home made Cantina Nina Vegan Pastry. In de unieke setting van onze dakhuisjes, omgeven door wel 100 verschillende soorten (thee)kruiden, bessen, ...

Rondleidingen dakboerderij - volzet

Laat je inspireren door wat er groeit en bloeit op de grootste dakboerderij van 't stad, een uniek stadslandbouwproject in België. . Kom alles te weten over onze circulaire dakteelten, telen op hooi, low tech aquaponics, coeurdepakt tomaten, over onze dakboeren,  ...

Tafelen op 't dak (volzet)

Heerlijk intiem tafelen in een unieke setting met uitzicht op de grootste dakboerderij van 't stad... Kristof en Eva  leggen je graag in de watten met een heerlijke seizoensmenu geserveerd aan de dakhuisjes. Aperitief, 3-gangen seizoensmenu, aangepaste wijnen en drankjes.

PRAKTISCH

Ben je ingeschreven voor één van de activiteiten? De activiteiten vertrekken steeds stipt op het binnenplein. Ga voor aanvang langs het onthaal aan onze boerenkraam, zij wijzen je graag de weg. De PAKT-site is te bereiken met het openbaar vervoer, te voet of te fiets. Er is een fietsenstalling voorzien aan het Groen Kwartier en op de parking als je via de Lamorinièrestraat binnenkomt.