Smaakmeesters

standard salvatore

Smaakmeesters is hét culinair festival in Antwerpen waar horecazaken je laten proeven van hun gastronomisch vakmanschap. Uiteraard doen ook de eet- en drinkgelegenheden op PAKT mee.

 
Culinaire wandeling op de dakboerderij

Laat je inspireren door wat er groeit en bloeit op de grootste dakboerderij van 't stad, een uniek stadslandbouwproject in België. Kom alles te weten over onze circulaire dakteelten, telen op hooi, low tech aquaponics, coeurdepakt tomaten, over onze dakboeren, ... Speciaal voor Smaakmeesters krijgt deze tour een culinaire toets met heerlijke proevertjes gemaakt met kraakverse groentjes, en een verfrissende mocktail van dakkruiden en bloemen.

 WANDELING 12.30u

WANDELING 13.30u

ANAEROBE KOFFIE 

Bij Caffènation kan je van 10.00u tot 18.00u terecht voor een anaerobe koffie, zowel op espresso als filter. Dit alles inclusief uitleg over dit unieke proces, een specialiteit van de meest befaamde koffiebar en roastery in Antwerpen en België. Bull's eye. Kom maar proeven.

DEGUSTATIE SPECIALE BELGE BIER

Vanaf 12.00u tot ... kan je bij Spéciale Belge Taproom hun tweede brouwsel van eigen makelij degusteren, den "Tourist #2". Naast hop is er ook hap. Wat dacht je van kaasballen geserveerd met artisanale tomatenchutney gemaakt van ©coeurdepakt tomaten?

CREATIEVE BOKES

Op het groene terras van Racine kan je proeven van de Beirut Sunset, een heerlijke vegan sandwich of van broodpudding met Elixir d’Anvers.