Spéciale Belge opent microbrouwerij op PAKT

specialebelge

 

Spéciale Belge Taproom opent eigen microbrouwerij op de PAKT-site en zet met #Tourist voluit in op eigen lokale kwaliteit.

 

"We stappen af van de merken. Kies bier op basis van smaak."

Terwijl het bier naast je gebrouwen wordt, nip je van een vers getapt brouwsel van eigen makelij. Spéciale Belge Taproom in het unieke ecosysteem van PAKT in Antwerpen zet een bijzondere ‘next step’ om bierfans een nóg completere smaakbeleving te bieden.

De uitgebreide kaart met een honderdtal bieren, veelal van onbekendere huizen, krijgt er op regelmatige basis onder de naam #Tourist het gezelschap van een authentieke ‘homebrew’ bij. Spéciale Belge Taproom gaat zo lekker aan het experimenteren en maakt het vooral tot zijn missie om de bierfan weer meer te overtuigen van eigen lokale kwaliteit en vakmanschap.

Microbrouwerij gebouwd tijdens lockdown

Spéciale Belge Taproom is na drie jaar – zelfs in coronatijden - een begrip in Antwerpen geworden door zijn eindeloos, karakteristiek en behoorlijk eigenzinnige assortiment aan bieren. Toch wil het vierkoppig team nog net dat tikkeltje meer bieden. En zo lieten ze in volle lockdown hun eigen uit de kluiten gewassen microbrouwerij installeren achter een grote glaswand in hét café.

Ze begonnen meteen proef te draaien en gaven de testbrouwsels de naam #Tourist mee. Het productieproces werd scherp gesteld. En vandaag is Spéciale Belge Taproom helemaal klaar om de nieuwe ‘batch’ van het eigen craft beer officieel aan bierminnend Vlaanderen en de vele toeristen die er passeren, voor te stellen.

Openingsfeest 2 april

Met een knalfeest opent Spéciale Belge Taproom komende zaterdag de nieuwe brouwerij in het PAKT (Antwerpen) voor het grote publiek.

Op het menu: live-muziek, dj’s, lokaal en seizoensgebonden food en natuurlijk héél veel bier met centraal de degustaties van de eigen bieren. In ware primeur serveren de brouwers hun Tourist #7 (hoppy wheat IPA), de Tourist #8 (black IPA) en Tourist #9 (Tripel).

Het feest start om 12u en is GRATIS. Voor de live muziek zorgen Mariachi Los Tarascos, Soulboys vs Rudeboys feat Lou & Glenn King Cole, DJ MAX en DJ Fonkadelic. Native neemt de ambachtelijke hap voor zijn rekening.