Vergaderen op 't dak

dakserre

Vergaderen tussen kakelende kippen, met het tikken van de specht of met het zoemen van de bijtjes? Daarvoor hoef je voortaan niet meer naar de boerenbuiten.

Laat je ideeën groeien op de grootste dakboerderij van Vlaanderen, gelegen op de daken van de gerenoveerde pakhuizen van de PAKT-site.

Ontvang je team, klanten, gasten, ... op deze bruisende creatieve plek én groene oase in hartje Antwerpen. Een verborgen parel waar jouw vergadering een unieke belevenis wordt.

 

NEEM EEN ABONNEMENT

Veelgestelde vragen

Hoe werkt het?

Als professioneel lid krijg je twee pasjes op naam van je bedrijf die jou vrije toegang geven tot de dakboerderij van maandag tot vrijdag van 8u t.e.m. 17u. Voor meetings kan je de dakserre reserveren in een gedeelde kalender met de andere abonnees. 

Er zijn verschillende abonnementsformules; van 3 uur per maand tot 16 uur per maand aan een uurtarief van 60 euro excl. btw.

Het lunchuur is gratis inbegrepen. Je kan elke weekdag komen lunchen met je mede-abonnees tussen 12.30u en 13.30u

Er is een beperkt aantal abonnementen beschikbaar. 

Voorzieningen

De maximale capaciteit is 25 personen. Aan de grote tafel in de serre zijn 10 zitplaatsen, en aan de grote tafel buiten onder de luifel zijn er ook 10 plaatsen.

Er zijn extra klaptafeltjes en stoelen beschikbaar voor andere opstellingen.

Eco-toilet, water (plat en bruis), koffie, thee, tv-scherm, zonnewering, overdekt buitenterras en verwarming zijn voorzien.

Eten en drinken

We kunnen eigen catering aanbieden met kruiden van 't dak en lokale biogroenten van de PAKT boeren. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Beneden op de PAKT-site zijn er verschillende cateringopties: boterhammen van Racine, zuurdesem pizza’s van Standard, eigenzinnige sharing menu's van Kasserol en speciale biertjes en lokale hapjes van Speciale Belge Taproom.

Je kan niet koken in de dakserre. Koffie, thee en water zijn wel inbegrepen in het abonnement.

Steun onze boeren

Met jouw lidmaatschap steun je de boerencoöperatie van PAKT en bouw je mee aan een innovatief, sociaal en educatief stadslandbouwproject. Jaarlijks inspireren onze stadsboeren duizenden bezoekers, een 150-tal dakboeren, buurt en scholen, chefs en cateraars; en brengen iedereen opnieuw dichter bij de oorsprong van wat er op hun bord komt.

Met jouw maandelijkse bijdrage kan de boerencoöperatie blijven investeren in circulaire en sociale dak-experimenten. Zo bouwt jouw bedrijf mee aan méér biodiversiteit in de stad, kunnen we samen de hitte bestrijden, water recupereren, lokaal voedsel produceren, de afvalberg verkleinen én CO2 uit de lucht halen.

Afspraken

 • Je krijgt twee pasjes op naam van je bedrijf die toegang geven tot de dakboerderij van maandag tot vrijdag van 8:00u t.e.m. 17:00u. Je kan vrij over alle daken wandelen. Je reserveert de dakserre in een gedeelde kalender met de andere abonnees. Principe; ‘first come, first serve’. Zet naam van je bedrijf & aantal personen in de titel van de activiteit. Reserveer de dakserre in blokken van min 1 uur. Met de dakserre wordt de ruimte bedoeld die ingericht is als vergaderruimte links in de grote serre, met het aanpalende terras.
 • Inbegrepen in het abonnement zijn: koffie/thee/water, tv-scherm, buitenterras, zonnewering, verwarming, tafel, stoelen en compost-wc. Het lunchuur (tussen 12:30 en 13:30) is ook gratis inbegrepen. Je kan elke weekdag vrij komen lunchen met de mede-abonnees.
 • Als abonnee verbind je je ertoe geen activiteiten te organiseren die hetzij de rust en het genot van buren, huurders of mede-abonnees zouden verstoren, hetzij de goede faam van de site, hetzij het duurzame en sociale aspect van PAKT zouden schaden.
 • Het is verboden te oogsten van de daken. De oogst is voorbehouden voor de particuliere abonnees van de dakboerderij en voor The Jane op het kruidendak.
 • Het is niet toegestaan om aan de buitenkeuken (aan de rechterkant van de grote serre) of aan de dakbureaus te vertoeven zonder expliciete toestemming van de uitbater(s) (De Volle Grond en Wander Works).
 • Om de privacy van de buren te garanderen, mogen er geen foto’s genomen worden met zicht op de parkappartementen in het Groen Kwartier.
 • ‘Leave no trace’ of ‘was je eigen tas’: na gebruik van de dakserre laat je alles netjes achter, je doet de afwas en neemt je eigen afval mee naar bedenen.
 • Het is verboden voedsel te bereiden in de dakserre. 
 • Het is verboden te roken op de daken. Roken mag enkel op de hiervoor aangeduide plaatsen op de loopbruggen of trappen.
 • Het is verboden open vuren te maken of te barbecuen op het dak.
 • Honden zijn toegestaan, maar wel aan de leiband.
 • In de dakserre is ruimte voor een 10-tal personen. Er zijn maximaal 25 personen toegelaten aan de dakserre. Het is verboden te springen op de daken.
 • Er wordt enkel vrije toegang gegeven via de pasjes die op naam staan van jouw bedrijf. Het is absoluut verboden om de pasjes door te geven aan derden.
 •  Het is toegestaan om betalende activiteiten te organiseren voor derden in de dakserre, énkel mits goedkeuring van deze activiteit door De Volle Grond cvso. Daarbij factureert De Volle Grond voor deze activiteit een extra fee van 350 euro excl btw per dagdeel rechtsreeks aan de derde partij.
 •  De Volle Grond cvso is verzekerd voor de uitbating van de daken, maar is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. Als abonnee ben je zelf verzekerd voor schade aan gehuurde goed.
 •  Als abonnee sta je mee in voor het bewaren van het gehele ecosysteem op de dakboerderij. Je ziet er mee op toe dat er nergens afval, sigarettenpeuken of chemische stoffen in het ecosysteem terecht komen.

Ben je op regelmatige basis op zoek naar een inspirerende locatie? Dan is een abonnement op de dakboerderij zeker iets voor jou. Kom vrijblijvend kennismaken.

Maak een afspraak 

 

Reserveer de dakhuisjes

Veelgestelde vragen

Voorzieningen

Er zijn twee identieke dakhuisjes. In het weekend worden beide huisjes als één geheel verhuurd. In de week is één huisje met aanpalend terras beschikbaar.

Elk dakhuisje beschikt over een keuken (servies voor 12 pers., kookvuur, vaatafwas, spoelbak, hete lucht oven, koffiezet, waterkoker), een dubbel bed, badkamer en toilet. Tv-scherm is aanwezig. Elk huisje beschikt over een tafel en 12 stoelen. 

Er is een groot overdekt terras aan de huisjes. Het terras is voorzien van 3 lange tafels met zitbanken.

Aantal personen

Activiteiten met maximum 24 personen.

Reserveren

Reserveren doe je tenminste één week op voorhand via het formulier onderaan deze pagina.

Weekendtarief van vrijdag 15.00 u tot maandag 12.00 u, voor twee huisjes met terras:
vanaf 400 euro
​​​​​Weektarief van maandag 13.00 u tot vrijdag 14.00 u, voor één huisje met terras:
vanaf 250 euro
Tarief kan variëren voor particulieren, type bedrijf, type event, specifieke wensen, etc. Annulatie voorwaarden vind je in de offerte en zijn afhankelijk van het type event.

Eten en drinken

We hebben eigen catering met kruiden van 't dak en lokale biogroenten van de PAKT boeren. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Beneden op de PAKT-site zijn er verschillende cateringopties: boterhammen van Racine, zuurdesem pizza’s van Standard, eigenzinnige sharing menu's van Kasserol en speciale biertjes en lokale hapjes van Speciale Belge Taproom.

Je kan zelf koken in de huisjes.

Aankomst en vertrek

Er is een zone voor laden en lossen die kort kan gebruikt worden. Parkeren op de PAKT-site is enkel mogelijk voor maximaal 2 uur op de bezoekersplaatsen. Als je de parking wil oprijden van de site, gelieve dit in je aanvraag te vermelden.

Je kan ook parkeren in de buurt. Het beste kom je met de fiets, vélo, te voet of met het openbaar vervoer. Er is een treinstation en tram op wandelafstand. Zo help je mee aan een leefbare stad. 

Indien gewenst kan je na jouw event ook blijven overnachten. Informeer bij je aanvraag naar de mogelijkheden.

Afspraken

 • We laten enkel events toe die in de lijn liggen van de spirit van onze dakboerderij; namelijk ecologisch, klimaatbewust, sociaal verbindend, cultureel, .... Dus voor de presentatie van een nieuw automatisch geweer, voor een shoot voor de nieuwste hummerjeep of voor een swingerfeestje zijn er geschiktere locaties.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor opkuis en afwas. Je laat alles netjes achter. Tegen betaling kunnen we wel voor de opkuis zorgen. Zet dit bij in je aanvraag.

 • Zet in je aanvraag alvast een ruwe planning en het aantal personen dat je in gedachten hebt.

 • Indien gewenst kunnen we voor permanentie zorgen en/of voor de opbouw zorgen. Vermeld dit zeker bij je aanvraag.

 • Muziek spelen kan op kamervolume tot 22.00 u, daarna houden we het graag stil voor de buren. 

 • We vragen ook om op het dak van de dakhuisjes te blijven. De andere daken zijn voorbehouden voor de leden van de dakboerderij. Mogelijk komt er een dakboer rond de dakhuisjes wat snoeien, plukken of wieden. 

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor de geldende coronamaatregelen

 • Het is verboden te roken in de huisjes of op het dak. Roken is enkel toegestaan op de voorziene plaats aan de trappen.

 • Open vuur,bbq en vuurwerk zijn absoluut en overal verboden

 • Geen drugs

 • Plukken van groenten en kruiden is niet toegelaten, in de toekomst komen er een aantal kweekbakken met kruiden voorbehouden voor de huisjes

 • De uitbater van de dakhuisjes is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen. De huurder van de huisjes beschikt zelf over de nodige verzekeringen die alle lichamelijke of materiële schadegevallen dekken. Wij mogen een attest opvragen indien nodig.

Voor een éénmalige meeting in een unieke setting ben je welkom bij de dakhuisjes, het bezoekerscentrum op onze dakboerderij.

Reserveer de dakhuisjes