Wie is PAKT

ECOSYSTEEM VAN CREATIEVE ONDERNEMERS

 

 

ONS VERhaal

dries luyten sabato

 

 

 

PAKT is een initatief van twee broers, Ismail en Yusuf Yaman, en Stefan Bostoen. In 2006 werden ze verliefd op de oude pakhuizen, ergens tussen hartje Antwerpen en het oude militair hospitaal (vandaag het 'Groen Kwartier). Voor de start van de renovatiewerken, besloten ze om de locatie ter beschikking te stellen van verschillende artiesten en muzikanten, met een levendige, kleurrijke sfeer als resultaat.

Geïnspireerd door vergelijkbare plaatsen in Berlijn of New York, creëerden ze een uniek ecosysteem waar werken wordt gecombineerd met sport, vrije tijd en ... stadslandbouw. In 2017 vestigde een mix van 25 bedrijven zich op de nieuwe PAKT-site. Chefs, brouwers, barista's, koffiebranders, modellen, sportliefhebbers, digitale duizendpoten en duurzame initiatieven vonden hun weg naar de site. In hartje Antwerpen ontstond een nieuwe biotoop.

 

 

 

 

In 2016 werden agrobiotechnoloog Bram Stessel en community expert Adje Van Oekelen ingeschakeld voor het ontwerp van een uniek stadslandbouwproject van 1800 m2 op de daken van de oude pakhuizen. In 2017 startten zo'n 100 mensen - dakboeren - uit de buurt met het telen van hun eigen groenten en kruiden op de daken. Al snel kwamen er andere stadsboeren bij de coöperatie Volle Grond. Vandaag werken boeren Stijn, Kathy, Joris, Wim en Joost samen om hun lokale producten in Antwerpen te verkopen, met PAKT als uitvalsbasis. In 2019 sloegen Bram en Adje de handen in elkaar met landschapsarchitect Damien Derouaux om in verschillende steden vergelijkbare duurzame projecten op te zetten.

MEER OVER VOLLE GROND

bram en adje

Pakt dat je op de hoogte wil blijven?

Je kan op elk moment afmelden van de nieuwsbrief door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Voor informatie over ons privacybeleid, raadpleeg onze website. Wij gebruiken Mailchimp als marketing platform. Je gegevens worden verzonden naar Mailchimp. Lees hier meer over de privacyregels bij Mailchimp.